Produse EXAIR

Produsele EXAIR Corporation din Cincinnati USA utilizează aerul comprimat într-un mod neconvențional pentru a obține un consum redus și o eficiență deosebită. Produsele lor sunt utilizate în toate industriile pentru aplicații de suflare, aspirare, uscare, răcire, transport, etc. fiind acționate exclusiv pneumatic.

Neavând piese în mișcare nici înfășurări electrice aceste dispozitive nu necesită operațiuni de mentenanță sau piese de schimb.

Cuțitele de aer

Sunt dispozitive pneumatice ce generează o perdea de aer de mare viteză, cu debit constant pe întreaga lungime a acestuia. Jetul primar antrenează din mediul ambiant un volum de aer de până la de 40 de ori mai mare decât aerul comprimat utilizat, obținând un flux de aer impresionant. Curgerea laminară asigură un nivel de zgomot foarte redus și respectă reglementarile de securitate a muncii cu privire la presiunea de tip Dead End

Pentru a răspunde unei game largi de aplicații sunt fabricate în trei variante constructive:

  • Super Air Knife
  • Standard Air Knife
  • Full- Flow Air Knife.

De asemenea sunt confecționate din materiale diverse pentru a putea fi utilizate în medii diferite ca temperatură, agenți chimici, etc.

Duze de aer

Aerul comprimat este utilizat frecvent în operații de suflare pentru curățare, răcire, uscare, etc. Cea mai simplă metodă pentru suflare este utilizarea unei țevi sau a unui furtun prin care se suflă aerul și în ciuda aparențelor nu este cea mai ieftină. Într-adevăr costul „dispozitivului” de suflare este infim dar acest avantaj este imediat anulat de consumul mare de aer comprimat și de zgomotul produs. Utilizarea unei duze EXAIR poate economisi chiar 80% din aerul consumat anterior.

EXAIR a proiectat o varietate de tipuri de duze ce utilizează inteligent energia aerului comprimat pentru a genera un flux de aer de mare viteză, cu zgomot redus, respectarea normelor de siguranță, etc. Prin înlocuirea unei țevi de 3 mm cu o duză de aer se realizează economii de aer de peste 1800 USD anual. Pot fi montate și pe pistoale de suflare pentru operare manuală. Există o multitudine de accesorii ce permit instalarea și reglarea rapidă și ușoară sau pentru siguranța operatorului: baze magnetice, furtunuri semiflexibile, racorduri mobile, ecrane de protecție, etc

Amplificatoare de aer

Aceste dispozitive folosesc Efectul Coandă pentru a genera un flux de aer de mare viteză și volum cu ajutorul unei cantități de aer comprimat de până la de 25 de ori mai redusă.

Având dimensiuni diferite, diverse materiale de fabricație își găsesc aplicabilitatea în toate industriile unde este necesară suflarea unor volume mari de aer pentru uscare, răcire, ventilare, aspirare fum sau aerosoli, etc. Având un debit foarte mare și o pornire instantanee pot înlocui cu succes ventilatoare cu motor electric fără a mai avea problemele acestora legate de mentenanță și utilizare (înfășurări electrice, piese în mișcare, lagăre, rulmenți, timpi de pornire oprire, etc). De exemplu varianta Amplificatorului de Aer cu diametrul de 8 inch are un debit la ieșire de 84500 litri/min. iar la 150 mm de la ieșire fluxul de aer este de 254000 l/min. La aceste performanțe se adaugă pornirea instantanee, dimensiuni și greutate redusă, nivelul de zgomot este mult mai redus față de un ventilator clasic.

Air Wipe

Pentru aplicații ce necesită suflarea unor tuburi, furtunuri, cable, etc. sunt necesare dispozitive care să genereze un flux de aer conic ce să înconjoare continuu și uniform suprafața acestora. Funcțional sunt niște cuțite de aer curbate ce formează două semicercuri (așa se asigură montare rapidă) ce vor înconjura piesa. Jetul generat de aceste Air Wipe lovește suprafața piesei la un unghi de aproximativ 45o. Sunt fabricate în mai multe diametre pentru a asigura păstrarea distanței optime între dispozitiv și suprafața ce trebuie tratată.

Se fabrică în două categorii Super și Standard.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-8.png

Line Vac – conveioare pneumatice

Curățenie industrială

aaaaaa

Răcire locală

Dispozitive exclusiv pneumatice , fără agenți de răcire, fără piese în mișcare ce generează un flux de aer rece ce poate ajunge chiar la -45oC

Răcire cabinete de aparatură

Sunt proiectate pentru răcirea interiorului dulapurilor de aparatură electrică sau echipamente de automatizări. Se elimină costisitoarele opriri ale producției datorate blocării controlerelor din cauza căldurii acumulate în interiorul panourilor de control din surse interne sau datorită influenței temperaturii din zona de amplasare.

Dispozitivul, având la bază tubul Vortex, introduce aerul rece și evacuează controlat aerul cald din interior, în așa fel încât să păstreze o ușoară suprapresiune. Această diferență de presiune ajută la evitarea contaminării componentelor din interiorul cabinetului cu poluanții din zona unde de amplasare (pulberi metalice, aerosoli, fibre textile, praf, etc) deoarece prin eventualele ne-etanșeități aerul iese din dulap. Dimensiunile reduse și montarea ușoară, fără surse de energie electrică îl fac o soluție eficientă și rapidă de rezolvare a problemelor.Pentru dimensionarea corectă a dispozitivului de răcire trebuie luați în calcul mai mulți parametri:dimensiunile dulapului:

  • L – lungime, l – lățime, h – înălțime
  • temperatura interioară în momentul acesta
  • temperatura exterioară în momentul măsurării temperaturii interioare
  • temperatura dorită în interior
  • temperatura maximă posibilă în exterior
  • grad de protecție al dulapului

Duze de pulverizare

o gamă largă de duze ce utilizează aerul comprimat pentru pulverizarea lichidelor.

încă în lucru…

This image has an empty alt attribute; its file name is image-5.png